×

Προειδοποίηση

JFile: :read: Αδυναμία ανοίγματος αρχείου: https://www.minedu.gov.gr/rss

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020, η Β΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η δράση είχε στόχο την άμεση επαφή των μαθητών μας με την πανίδα του τόπου μας μέσω της βιωματικής μάθησης.

Στις 17 Φεβρουαρίου, οι μαθητές του Γ2 τμήματος του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Πάτρα. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον Κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να κάνουν βόλτα με τα ποδήλατα, να περάσουν μια ενδιαφέρουσα και ευχάριστη ημέρα.

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, η Ε΄ τάξη, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς της, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο του Κάστρου της Πάτρας και στο Ρωμαϊκό Ωδείο προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την βυζαντινή εποχή στην περιοχή της Πάτρας. Η δράση αυτή συνδέθηκε με την ιστορία που διδάσκεται στην Ε΄ τάξη και αφορά στην βυζαντινή εποχή.

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, η Ε΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ενεργειακό Κέντρο Πληροφόρησης Βιομάζας, που βρίσκεται στη «γειτονιά» μας, στο Μονοδένδρι Πατρών.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του γνωστικού αντικειμένου των Φυσικών Επιστημών, στην ενότητα «ενέργεια». Στόχος αυτής της δράσης ήταν η ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με τη χρήση μορφών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον, όπως είναι η βιομάζα.

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές του Δ2 και Δ3 τμήματος του σχολείου μας και την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές του Δ1 τμήματος του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το αρχαιολογικό μουσείο Πατρών. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία, στα πλαίσια του προγράμματος «Οι Θεοί της Τραπεζάς», να εξοικειωθούμε με τη γλυπτική των αρχαϊκών χρόνων και να γνωρίσουμε από κοντά τα γλυπτά που βρέθηκαν στον αρχαϊκό ναό της θεάς Αθηνάς στην Τραπεζά Αιγίου.

Σελίδα 1 από 15

RSS Feed Υπουργείου Παιδείας

Οι Επισκέπτες μας

1.png4.png9.png1.png6.png7.png
Σήμερα:72
Αυτόν τον μήνα:466
Συνολικά:149167