Σήμερα 18 Μαΐου  εμείς οι μαθητές  της Γ΄ τάξης  μαζί με τις δασκάλες μας  βρεθήκαμε  στην πλατεία Γεωργίου Α΄ στο κέντρο της πόλης των Πατρών. Αιτία,  η συμμετοχή μας στη δράση που διοργάνωσαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και το Δήμο Πατρέων με τίτλο: «Κάνε κάτι ΔΡΑΣΤΙΚΟ?   Κόψε πια το ΠΛΑΣΤΙΚΟ!!!».

Στα πλαίσια του προγράμματος της ανακύκλωσης και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας οι μαθητές της Γ΄ τάξης συγκέντρωσαν χάρτινες αυγοθήκες. Την ώρα των Εικαστικών με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού κ. Ευγενίας Μικροπούλου δημιούργησαν λουλούδια τα οποία έβαψαν με τα αγαπημένα τους χρώματα για να τα προσφέρουν στις μανούλες τους με πολλή αγάπη και να τους δείξουν πως « τίποτα δεν πάει χαμένο».

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης  έστειλαν  το μήνυμα της Ανακύκλωσης χαρτιών  με το δικό τους μοναδικό τρόπο στους μαθητές του σχολείου και τους γονείς τους στη Βιβλιοθήκη του σχολείου την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου και την Τετάρτη 1 Μαρτίου.  Με αφορμή σχετική ενότητα του βιβλίου της «Γλώσσας» για την Ανακύκλωση, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα που υλοποιούμε με τίτλο: «Τα απορρίμματα στη ζωή μας» και τις Απόκριες, οι μαθητές μας  ζωντάνεψαν τους ήρωες-απορρίμματα.

Κάθε είδους σκουπίδι πριν βρει το δρόμο προς τον κάδο ανακύκλωσης μπορεί να προσφέρει χαρά και διασκέδαση. Τα παιδιά της Β΄ τάξης επιστράτευσαν τη φαντασία τους  και δημιούργησαν  με τη βοήθεια της κ. Ευγενίας Μικροπούλου αστείες φιγούρες  ζώων  πεταλούδες, νυχτερίδες  φτιαγμένα  όλα από ρολά χαρτιά υγείας.

Με αφορμή το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Τα απορρίμματα στη ζωή μας» και το Πολιτιστικό : «Θεοί από την Ελληνική Μυθολογία»που υλοποιούμε τη φετινή χρονιά, μελετήσαμε στην τάξη το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Γκάτσου «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης»  σε μουσική Μάνου Χατζηδάκη.

Σελίδα 1 από 3