Τελετή βράβευσης Παραρτήματος Ρομά

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πατρέων πραγματοποίησε εκδήλωση απονομής αναμνηστικών επαίνων στους μαθητές Ρομά που συμμετείχαν στη δράση: «Μαθήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας», για τη λήξη των θερινών μαθημάτων, στο 55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022. Η δράση διοργανώθηκε από κοινού με το πρόγραμμα «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους» του Πανεπιστήμιο Πατρών. Το Μαραγκοπούλειο Δ. Σχ. Βραχναιίκων συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό με μαθητές Ρομά από τον καταυλισμό, οι οποίοι παρακολούθησαν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας στο χώρο του σχολείου κατά τους θερινούς μήνες. Ευχαριστούμε πολύ τους εκπαιδευτικούς κ. Τατιάνα Γαλανοπούλου και κ. Δημήτρη Σιμήρη για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ. Θεόδωρος Τουλγαρίδης και ο καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας κ. Χρήστος Παναγιωτακόπουλος.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μαθητών –τριών Ρομά και των γονιών τους που παραβρέθηκαν εκείνο το βράδυ ήταν η επιβράβευση του προγράμματος. Η εκδήλωση έληξε με μια μουσικοκινητική δράση που συντόνισε η μουσικός κ. Αθηνά Βιαζόφσκι.

Ευχόμαστε να υπάρχει και στο μέλλον συνέχεια αυτών των δράσεων και συνεργασία των φορέων για το καλό των παιδιών και της κοινωνίας.