Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, εορτάστηκε για 12η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου. Η Ημέρα Ασφαλους Διαδικτύου εορτάστηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου 2004 σε 16 χώρες, υπό το συντονισμό του έργου SafeBorders kai to πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σχολείο μας συμμετείχε ως πρεσβευτής του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημου διοργανωτή της ημέρας, μεταδίδοντας το φετινό της σύνθημα: " Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!".

1 saferinternet 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2015 τα παιδιά των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας δημιούργησαν comics με στην ιστοσελίδα Τοοndoo.com με θέματα σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν. 

Η δράση αυτή ακολούθησε μια σειρά δρασεων σε σχέση με το ασφαλέστερο διαδίκτυο. Προηγήθηκε ενημέρωση - ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα όπως η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων, η καταλληλότητα και η αξιοπιστία των διάφορων ιστοσελίδων, οι ιοί, η ηλεκτρονικές απάτες, τα πνευματικά δικαιώματα, το bulling και το grooming μέσω του διαδικτύου. Οι μαθητές παρακολούθησαν σχετικά βίντεο και συζήτησαν τις απορίες τους με τους δασκάλους τους.

Ακολουθούν οι δημιουργίες των μαθητών 

 

 

 

Οι δημιουργίες αυτές εκτέθηκαν στο χώρο του σχολείου όπου μπόρεσαν να τις θαυμάσουν και οι γονείς τους.

 SDC17225s SDC17226s 
 SDC17227s  SDC17231

 

 

Οι μαθητές επίσης παρακολούθησαν τα βίντεο της καμπάνιας του saferinternet. gr  και έπαιξαν με τις ειδικές κάρτες περιπτώσεων που εξέταζαν διάφορα προβλήματα που μπορούσε να συναντήσει κανείς στο διαδίκτυο και πιθανό τρόπο επίλυσής τους.

 

SDC17347s SDC17348s
SDC17350s SDC17367s