Επίσκεψη της Ε' τάξης στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνών

Δείτε πιο κάτω τις εντυπώσεις των μαθητών της E' τάξης του σχολείου μας σχετικά με την επίσκεψη που έκαναν στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας:

Στις 18 Ιανουαρίου του 2016, τα παιδιά της Ε τάξης, πραγματοποιήσαμε μια εκδρομή στο Μουσείο  Επιστημών και Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.  Εκεί, τέσσερις κυρίες μας μίλησαν για το φως στην επιστήμη και την τέχνη και μας έκαναν πολλά περίεργα πειράματα. Μας έδειξαν το εσωτερικό του ανθρώπινου ματιού, μας μίλησαν για το ουράνιο τόξο κα.

Στο τέλος ζωγραφίσαμε ανά τμήμα τη σκιά ενός συμμαθητή μας και τη γεμίσαμε με διάφορα χρώματα.  Μόλις τελειώσαμε πήγαμε σε ένα πάρκο με ατέλειωτο γκαζόν. Εκεί, αφού φάγαμε  και παίξαμε γυρίσαμε με τα λεωφορεία πίσω στο σχολείο.

Θα ήθελα να ξαναπάω γιατί έμαθα πολλά πράγματα και γιατί μου άρεσε πολύ.

Διονύσης Βασιλόπουλος

Η επίσκεψή μου στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας  ήταν φανταστική.  Μιλήσαμε για το πώς αλλάζουν  τα χρώματα και για τις αναμίξεις των χρωμάτων. Επίσης κάναμε  κάποια πειράματα αλλά αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη  εντύπωση  ήταν το πείραμα που έβαλαν ένα ποτηράκι μέσα σε ένα άλλο ποτήρι και από πάνω έριξαν λάδι και το ποτηράκι δεν φαινόταν και όλοι νομίζαμε ότι εξαφανίστηκε.

Ύστερα μπήκαμε σε μια άλλη αίθουσα στην οποία υπήρχαν  πολλοί πίνακες με διαφορετικά χρώματα.

Όταν τελειώσαμε κάναμε ένα παιχνίδι που  έπρεπε να ζωγραφίσουμε τη σκιά του συμμαθητή μας και γίναμε χάλια. 

Αυτή η εκδρομή μου άρεσε γιατί ήταν διαφορετική από τις άλλες. Θα ήθελα να ξαναπάω και να δω ακόμα περισσότερα πειράματα.

Μάριος  Καλλιντέρης

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μου μια εκπαιδευτική εκδρομή στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας  στο πανεπιστήμιο Πατρών.  Εκεί, μας εξήγησαν ότι το φως μπορεί να παγιδευτεί μέσα σε ένα ποτήρι με νερό ή λάδι και ότι τα βασικά χρώματα στη φυσική είναι το κόκκινο, το μπλε και το πράσινο. Επίσης κάναμε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα και διαπιστώσαμε ότι το φως έχει μεγάλη σημασία  στην τέχνη.

Με την επίσκεψη στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας απέκτησα καινούργιες γνώσεις και ταυτόχρονα ευχαριστήθηκα και διασκέδασα. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν επισκεπτόμουν ξανά το Μουσείο.

Ασημίνα Παρασκευοπούλου

Μια Δευτέρα στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνών

Η πρώτη μέρα της εβδομάδας στο σχολείο ξεκίνησε υπέροχα. Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Πανεπιστημίου. Στο Μουσείο κάναμε συναρπαστικά πειράματα με το φως. Σε ένα πείραμα χρησιμοποιήσαμε ένα δίσκο με πολλά χρώματα. Όταν σιγά σιγά άρχισε να γυρνάει, εξαφανίστηκαν όλα τα χρώματα και επικράτησε το άσπρο.  Εντυπωσιακό! Κάναμε ένα πείραμα με μια κασέτα, ένα πείραμα με μια κούπα και ένα κέρμα. Επίσης ένα πείραμα με νερό και λάδι. Μου άρεσε το πείραμα που παγιδεύσαμε μια ακτίνα φωτός.

Στη συνέχεια είδαμε πώς δημιουργείται το ουράνιο τόξο από τις σταγόνες της βροχής.  Επίσης, παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής.

Φεύγοντας από το Μουσείο, πήγαμε στο πάρκο της Ειρήνης όπου παίξαμε και φάγαμε.  Στο πούλμαν σε όλη τη διάρκεια της επιστροφής, παίζαμε και γελούσαμε.

Μακάρι όλες οι Δευτέρες να ήταν σαν κι αυτή!

Σόνια Σουρή

Τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου  επισκεφτήκαμε το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο Ρίο. Εκεί, μόλις μπήκαμε στην αίθουσα συναντήσαμε τέσσερις κοπέλες και μας έκαναν παρουσίαση για το φως και πώς αυτό επηρεάζει την Τέχνη.

Μας είπαν και μια πληροφορία ότι τα τρία βασικά χρώματα στην τέχνη είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε.  Παίξαμε ένα παιχνίδι με τη σκιά: ο Γιώργος πήρε μια πόζα και ο Βασίλης ζωγράφισε το περίγραμμα της σκιάς του. Μετά όλοι γράψαμε τα ονόματά μας και τη ζωγραφίσαμε. Κατόπιν καθίσαμε λίγο έξω στο πάρκο της Ειρήνης και μετά φύγαμε.

Γιάννης Μπιθέλης

Στις 18-01-2016 πήγαμε εκδρομή με την τάξη μου στο Μουσείο Επιστημών και  Τεχνολογίας. Εκεί έμαθα πως  το φως δεν είναι χρήσιμο μόνο για να βλέπουμε, αλλά και για να τις τέχνες. Στο τέλος παίξαμε και ανοίξαμε το φως. Τότε φαινόταν η σκιά του και ένα παιδί με μαρκαδόρο, με προσοχή σχεδίαζε τη σκιά του.  Εκείνη τη στιγμή πήγαμε όλοι για να ζωγραφίσουμε. Τα πέρασα καταπληκτικά.

Σπυριδούλα Ντενέκ