Ημερίδα με θέμα:"Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος"

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας διοργάνωσε την Τετάρτη 29  Μαρτίου, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Το Παιδί αντιμέτωπο με τις Προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και εφημέριος της ενορίας Αγίου Βασιλείου Βραχναιίκων κ. Σωτήριος Μανωλόπουλος, ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ευάγγελος Πασσάς, ο Πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης και Διάσωσης Βραχναιίκων κ. Λαλιώτης, ο εκπρόσωπος του Σταυροπούλειου Ιδρύματος κ. Ανδρέας Σταυρόπουλος και αρκετοί συνάδελφοι και γονείς.

 Ομιλητές της εκδήλωσης ήσαν: η κ. Αγγελική Ψαρράκου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, η κ. Αικατερίνη Δάρα, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ο Νικόλαος Μάνεσης, Σχολικός Σύμβουλος, Δρ. Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κ. Ψαρράκου στην ομιλία της με θέμα: «Η Οδύσσεια της σύγχρονης Οικογένειας. Το ταξίδι?» περιέγραψε το ταξίδι της Οικογένειας να είναι δύσκολο, περιπετειώδες, αλλά και γεμάτο συναισθήματα.

Η κ. Δάρα στην ομιλία της με θέμα: «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» αναφέρθηκε καταρχήν στα οφέλη από την ορθολογική χρήση του διαδικτύου τη σημερινή εποχή. Στη συνέχεια ανέδειξε πιθανούς κινδύνους από την χωρίς προσοχή έκθεση των παιδιών στον ψηφιακό κόσμο, και τρόπους αντιμετώπισης από τους γονείς.

Ο κ. Μάνεσης παρουσίασε το θέμα: «Η Συναισθηματική Παιδεία και ο ρόλος της Οικογένειας». Αναφέρθηκε στη φροντίδα των γονέων για συναισθηματική «υγεία» και «παιδεία» των παιδιών τους, η οποία αφορά την επίγνωση των συναισθημάτων του παιδιού, την ακρόαση με ενσυναίσθηση, τον καθορισμό των ορίων και τη βοήθεια για την επίλυση προβλημάτων.