Επίσκεψη στο Σπίτι του Νερού

Οι μαθητές της Γ τάξης το τελευταίο διδακτικό τρίμηνο υλοποιούν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με θέμα την σημασία του νερού για την ανθρώπινη ζωή, τους τρόπους εξοικονόμησης του αλλά και προστασίας του από παράγοντες ρύπανσης. Στα πλαίσια αυτής της ευαισθητοποίησης οι μαθητές επισκέφτηκαν το Σπίτι του Νερού, "όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την βιώσιμη διαχείριση του πολυτιμότερου δημόσιου και κοινωνικού αγαθού, του νερού".

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές παρακολούθησαν τρία θεματικά βίντεο – για τους υγροτόπους και τη ζωή σ αυτούς, τα μνημεία νερού της πόλης μας και τέλος, ιστορική αναδρομή της χρήσης του νερού -. Στο τέλος, αφού χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες, έπαιξαν κρυπτόλεξα με λέξεις που έμαθαν και άκουσαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος, η οποία προβλημάτισε τα παιδιά, τους έλυσε απορίες αλλά τους δημιούργησε καινούρια ερωτήματα ...

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Κάστρο της Πάτρας. Αφού ξεκουραστήκαμε, παρακολουθήσαμε ένα μικρό βίντεο με την ιστορία του κάστρου και μετέπειτα, με την βοήθεια των ξεναγών, ανεβήκαμε στο Κάστρο και απολαύσαμε τη θέα. Μάθαμε πολλές πληροφορίες για τον τρόπο κατασκευής , τη χρήση του κάστρου κ.α. αλλά και για το περίφημο μύθο της Πατρινέλας .