Το χαρτί του μέλλοντός μας

Την  Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που οργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, προκειμένου να βραβευτούν  οι υπεύθυνοι των  σχολείων της Πάτρας  που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «Το χαρτί του μέλλοντός μας». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και το ΙΤΥΕ Διόφαντος . Το Δημοτικό Σχολείο Βραχναιίκων συμμετείχε στην εκδήλωση μέσω της υπεύθυνης του προγράμματος κ. Καλλιόπης Παπαγεωργίου, δασκάλας της  ΣΤ΄ τάξης .

Το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Το Χαρτί του Μέλλοντός μας – Ανακύκλωση Χαρτιού στα Σχολεία», την οργάνωση του οποίου έχει αναλάβει το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», ξεκίνησε τον Μάιο του 2016 με πιλοτικές ενέργειες και από το 2017 τέθηκε σε εφαρμογή σε ένα πλήθος 567 σχολικών μονάδων, σε 10 νομούς της χώρας, συμμετείχαν 151.037 μαθητές και συλλέχθηκαν 165 τόνοι χαρτιού. 

Βασική φιλοσοφία του προγράμματος αποτελεί η εθελοντική συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων καθώς και Δήμων οι οποίοι συμβάλλουν στην αποκομιδή του χαρτιού από τα σχολεία. Τα έσοδα από την πώληση του χαρτιού χρησιμοποιούνται στο σύνολό τους για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και η συμμετοχή τους στη συλλογική δράση της ανακύκλωσης.

Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την στήριξη όλων όσοι  συμμετείχαν στο πρόγραμμα – μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, ευρύτερη κοινωνία των Βραχναιίκων – και ελπίζουμε στη βοήθειά τους  και στην δεύτερη φάση του προγράμματος, που θα ακολουθήσει.

Η υπεύθυνη του προγράμματος

Καλλιόπη Παπαγεωργίου,  δασκάλα της ΣΤ΄ τάξης