Επίσκεψη στο Ναύπλιο

Στις 12 Μαΐου οι μαθητές της ΣΤ τάξης πραγματοποίησαν την καθιερωμένη ολοήμερη εκδρομή της χρονιάς στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Εκεί οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα ιστορικά μνημεία της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας, να ψωνίσουν και να δοκιμάσουν τις λιχουδιές της πόλης.

Στο Ναύπλιο επισκεφτήκαμε το Παλαμήδι και την φυλακή του Κολοκοτρώνη τα οποία άρεσαν περισσότερο στα παιδιά. Επίσης εμένα μου άρεσαν τα εξαιρετικά και λαχταριστά παγωτά που έφτιαχναν εκεί.  (Δ. Β.)

Η εκδρομή στο Ναύπλιο ήταν πολύ ωραία. Πήγαμε στο Παλαμήδι και στη φυλακή του Κολοκοτρώνη. Έπειτα πήγαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα και ανάψαμε κεράκι. Επίσης πήγαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας. Ψωνίσαμε πολλά πράγματα για εμάς και τους δικούς μας. Ήταν μια αξέχαστη εκδρομή μαζί με τους δασκάλους μας. (Σ.Γ.)

Η εκδρομή στο Ναύπλιο ήταν πολύ ωραία. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το Παλαμήδι γιατί είναι ιστορικό και πολύ ενδιαφέρον κτίσμα. (Ο. Α.)

Οι εντυπώσεις από αυτή την εκδρομή ήταν πολλές και ωραίες. Στην αρχή πήγαμε στο Παλαμήδι . Εκεί είδαμε τη φυλακή του Κολοκοτρώνη που απορώ πώς ζούσε εκεί μέσα. Μετά πήγαμε στο εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και είδαμε την τρύπα στον τοίχο από τη σφαίρες που σκότωσαν τον Καποδίστρια.  (Β. Κ.)

Το Ναύπλιο είναι μεγάλη πόλη. Ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας για το λόγο αυτό έχει πολλά αξιοθέατα και ιστορικά μνημεία. Όπως το Παλαμήδι, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, το Μπούρτζι κ.α. Για το λόγο αυτό έχει πολύ τουρισμό. (Ν.Α.)

Στο Ναύπλιο πήγαμε στο Παλαμήδι και μου φάνηκε απίστευτο πώς έχτισαν τα τείχη με τα λιγοστά μέσα που είχαν οι άνθρωποι εκείνη την εποχή. Η θέα από εκεί πάνω ήταν μαγευτική. Μπορούσες να δεις όλο τον Αργολικό κόλπο και την πόλη. Το πιο εντυπωσιακό όμως απ? όλα ήταν η φυλακή του Κολοκοτρώνη επειδή η πόρτα ήταν μικρή και μέσα και σκοτεινή. (Σ. Λ.)