Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πατρών

 

Τη Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές της ΣΤ τάξης  του σχολείου μας, μαζί με την ΣΤ? τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας,  πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πατρών. Εκεί, είχαν  την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δραστηριότητες  και τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου  αλλά και να ξεναγηθούν από τους υπεύθυνους καθηγητές  στις τάξεις του σχολείου.  Κατά την ξενάγηση τα παιδιά είδαν και άκουσαν πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, μουσικών οργάνων και χορωδίας που διδάσκονται στο Μουσικό Σχολείο.  Ήρθαν επίσης σε επαφή με μαθητές άλλων  ευρωπαϊκών χωρών που πραγματοποιούσαν επίσκεψη στο ίδιο σχολείο με το πρόγραμμα Comenius. 

Οι εντυπώσεις ήταν μοναδικές. Τα παιδιά χάρηκαν τα ακούσματα των τραγουδιών, γνώρισαν ένα διαφορετικό σχολείο από τα συνηθισμένα και έφυγαν ενθουσιασμένα.

20150202 121219

Το Μουσικό Σχολείο Πατρών ιδρύθηκε το 1991 και είναι το μοναδικό στο νομό Αχαΐας. Στο Μουσικό Σχολείο διδάσκονται τα μαθήματα γενικής παιδείας  όπως ακριβώς σε όλα τα άλλα Δημόσια  Γυμνάσια και Λύκεια. Επιπλέον διδάσκονται μαθήματα μουσικής παιδείας  και αισθητικής αγωγής αλλά και μουσικά σύνολα έντεχνης δυτικής  και ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, χορωδίες, ορχήστρα, μουσικής δωματίου και άλλα.

 

20150202 110000

Στο Μουσικό Σχολείο πέρασα πολύ ωραία ακούγοντας τα παιδιά να παίζουν τα διάφορα μουσικά όργανα. Υπήρχαν πολλές αίθουσες και ξεναγηθήκαμε σε μερικές από αυτές.  Όταν το κάθε όργανο έπαιζε μόνο ήταν ωραίο αλλά όταν έπαιζαν όλα μαζί ακούγονταν ακόμα πιο ωραία!

Καλλιόπη - Ναταλία Ζαπάντη ΣΤ΄ τάξη.

Σχόλια μαθητών:

?Ήταν μια ωραία εκδρομή γιατί πέρασα όμορφα και ένιωσα χαρά και ηρεμία που άκουσα τόσα όργανα να παίζουν. Όταν μεγαλώσω θα ήθελα να πάω και εγώ σένα τέτοιο σχολείο και να μάθω πολλά ωραία μουσικά όργανα και τραγούδια.

Κωνσταντίνα Λαλιώτη ΣΤ΄ τάξη.

...Είχα μεγάλη περιέργειαγια το πώς είναι αλλά η απορία μου λύθηκε όταν φτάσαμε εκεί. Παρακολουθήσαμε τα παιδιά που τραγουδούσαν, το πώς γίνεται μάθημα και τις πρόβες που έκαναν. Μου άρεσε πολύ η φωνή των παιδιών και τα όργανα που έπαιζαν. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για μένα.

Εύα Τσούντα ΣΤ΄ τάξη.

?Πήγαμε σε πολλές αίθουσες που έκαναν μάθημα. Ακούσαμε πολύ όμορφα πράγματα. Η τελευταία αίθουσα ήταν η καλύτερη. Είχε κιθάρες, κλαρινέτα, πιάνο και ξυλόφωνο. Ελπίζω να ξαναπάμε.

Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος ΣΤ΄ τάξη.

 

 

..Το Μουσικό Σχολείο μου άρεσε επειδή παντού ακούγονταν κάθε είδους ωραία μουσική: κλασική, παραδοσιακή, ανατολίτικη, κ.α. Θα ήθελα να φοιτήσω γιατί είναι ένα μέρος που με ενθουσίασε και με μάγεψε.

Φρειδερίκη Κατούντα  ΣΤ΄ τάξη.

 

Σήμερα επισκεφτήκαμε το Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών. Παρόλο που έβρεχε ασταμάτητα, περάσαμε τέλεια. Εντυπωσιάστηκα μόλις έμαθα ότι τα παιδιά μάθαιναν 3 όργανα αλλά και που συνέχιζαν όλα τα μαθήματά τους κανονικά. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες του μουσικού σχολείου μας υποδέχτηκαν όλο χαρά. Πέρασα πολύ ωραία και θα ήθελα να ξαναεπισκεφτώ το μουσικό σχολείο όμως αυτή τη φορά με ηλιόλουστο και λαμπερό καιρό!

 

 

Νεφέλη Σέκα  ΣΤ¨ τάξη.

20150202 113812

?Μπήκαμε σε αρκετές αίθουσες. Η καθεμιά ήταν διαφορετική. Η μία είχε έγχορδα, η άλλη πνευστά, η άλλη παραδοσιακά όργανα. Ήταν πολύ ωραία. Αφού μας ξενάγησαν μπήκαμε στο πούλμαν και αποχαιρετίσαμε το Μουσικό Σχολείο. Ήταν υπέροχα και η αλήθεια είναι πως θέλω να γραφτώ μόλις φτάσω στο Γυμνάσιο.

Αναστασία Ζαφειροπούλου ΣΤ΄ τάξη.

Εντυπωσιάστηκα πάρα πολύ από την εκδρομή στο Μουσικό Γυμνάσιο. Το πιο σοκαριστικό και ευχάριστο ήταν το παιδί με το ξυλόφωνο. Εύχομαι να ξαναπάμε και να είμαι εκεί του χρόνου.

Αρτέμης Μαρινάκης ΣΤ΄ τάξη.

Η εκδρομή μου άρεσε πάρα πολύ. Κάθε αίθουσα ήταν γεμάτη μουσική και μουσικά όργανα. Το σχολείο έλαμπε από ζωντάνια. Ελπίζω να ξαναπάμε μια μέρα που να έχει καλύτερο καιρό, ώστε να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο το σχολείο και τη μουσική του.

Δήμητρα Μπαλάση  ΣΤ΄ τάξη.

20150202 114344  20150202 115036