Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ !!!

IMG 20190410 105924Η ύπαρξη βιβλιοθηκών, από την αρχαιότητα ακόμη, δείχνει τη σημασία που διαδραματίζουν στην διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση της έρευνας και την καλλιέργεια της αγάπης προς τη γνώση, γι αυτό κι είναι πολύ σπουδαία η ύπαρξή της σε κάθε σχολική μονάδα.


Σήμερα, 20 Ιουνίου 2019, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια οργάνωσης , καταγραφής και ταξινόμησης των βιβλίων της σχολικής βιβλιοθήκης του Δημ. Σχ. Βραχναιίκων. Ήταν μια δράση που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 και ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα. Αυτό έγινε, αξιοποιώντας την επιστήμη της πληροφορικής , με χρήση βάσης δεδομένων (μία συλλογή από συστηματικά μορφοποιημένα σχετιζόμενα δεδομένα στα οποία είναι δυνατή η ανάκτηση δεδομένων μέσω αναζήτησης κατ' απαίτηση) και επόμενο στόχο την παροχή πρόσβασης στους μαθητές σε ηλεκτρονικές online πηγές πληροφόρησης.
Υλοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, κ. Πατέλη Αντώνιο, κα Ζάρλα Βασιλική, και κα Παπαγεωργίου Καλλιόπη, καθώς και από τον εκπαιδευτικό Τ.Π.Ε. της Σχολικής Μονάδας για το Σχ. Έτος 2017-2018 κ. Τσαλίδη Κωνσταντίνο ο οποίος δημιούργησε τη βάση δεδομένων. Αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί, με υπομονή και επιμονή, κατάφεραν να οργανώσουν το χώρο και τα βιβλία που φιλοξενούνται εκεί.
Η νέα σχολική βιβλιοθήκη απαρτίζεται από περίπου 2500 βιβλία, 18 διαφορετικών κατηγοριών, με το ιστορικό τμήμα να περιλαμβάνει εγγραφές που χρονολογούνται από το 1892 και το 1899. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει όχι μόνο τη Βιβλιοθήκη όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά και άλλα χαρακτηριστικά, όπως τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων που θα την μετατρέπουν σε Κέντρο Πληροφόρησης του Σχολείου.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερους τίτλους βιβλίων, μέσα από τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας των Βραχναιίκων.

Καλό καλοκαίρι…