Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (Ε2)CAM01232 Small

Μετά από αρκετές μέρες που προσπαθούμε να κάνουμε εκλογές στο τμήμα μας, σήμερα τα καταφέραμε! Επιτέλους, επέστρεψαν όλοι όσοι απουσίαζαν λόγω ασθένειας και είμαστε όλοι παρόντες.

Αρχικά η δασκάλα μάς εξήγησε την όλη διαδικασία (που τώρα έγινε ξεκάθαρη σε μας).Το συμβούλιο που θα εκλεγεί θα είναι πενταμελές-πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας, ταμίας, μέλος-.Δικαιούμαστε να βάλουμε ως 3 σταυρούς, στο ψηφοδέλτιο. Όσοι σκεφτόμαστε να βάλουμε υποψηφιότητα, ετοιμάσαμε τους λόγους μας, από τις προηγούμενες ημέρες. Φτιάξαμε το ψηφοδέλτιο, το οποίο μοιράστηκε σε όλους.

Πρώτα οι υποψήφιοι, μας διάβασαν τους λόγους τους. Στη συνέχεια 2 μαθητές ανέλαβαν να είναι οι υπεύθυνοι καταμέτρησης- καταγραφής των ψήφων (εφορευτική επιτροπή). Το κουτί της δασκάλας μας στην έδρα έγινε η κάλπη και? ψηφίζουμε!!!

Αγωνία μεγάλη για τους υποψήφιους! Στην αρχή όλοι είχαν τον ίδιο αριθμό σταυρών αλλά σιγά -σιγά  άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση? Είχαμε και ισοψηφίες, οπότε για κάποιους ακολούθησε και δεύτερος γύρος, ωσότου οι πέντε πρώτοι σε ψήφους, να αποτελέσουν πια το συμβούλιο της τάξης μας.

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Μυλωνάς

Αντιπρόεδρος: Αγγελική Παπαχρονοπούλου

Γραμματέας: Στάθης Παπαγεωργόπουλος

Ταμίας: Γιώργος Μπογονικολός

Μέλος: Χαράλαμπος Κρεμμύδας

Οι εκλογές έλαβαν τέλος και μείς πέρα από τη χαρά και την εμπειρία αυτής της διαδικασίας, κρατήσαμε ότι όλοι οι υποψήφιοι είχαν πάρει πάνω από έναν σταυρό και ότι στο τέλος υπήρξε ένα ευχάριστο και πανηγυρικό κλίμα , ανεξαρτήτως ήττας ή νίκης.

Καλή δουλειά στο συμβούλιό μας.

Και του χρόνου παιδιά!!!

Οι μαθητές του Ε2

CAM01240 Small CAM01246 Small