Η επίσκεψή μας στο παλιό και νέο λιμάνι της Πάτρας

Τη Δευτέρα στις 2 Απριλίου 2012 επισκεφτήκαμε το παλιό και νέο λιμάνι της Πάτρας με την ευγενική χορηγία του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να μάθουμε περισσότερα για την κατασκευή, τη λειτουργία και την σημασία τους για την ζωή των κατοίκων της πόλης.

Η περιήγησή μας ξεκίνησε από το παλιό λιμάνι , το εμπορικό. Είδαμε αρκετά φορτηγά πλοία που μετέφεραν σιτάρι, λιπάσματα, πολτό χαρτιού, φοινικέλαιο για τα εργοστάσια της βιομηχανικής περιοχής Πατρών. Καθώς συνεχίζαμε την ξενάγησή μας παρατηρήσαμε το σκάφος του πυροσβεστικού σώματος στην προβλήτα της Γούναρη. Οι άλλες τρεις είναι αυτή της Αγ. Νικολάου, της Άστιγγος

και τέλος της Μαρίνας.

Στην άκρη του κυματοθραύστη απέναντι από την προβλήτα της Αγ. Νικολάου βρίσκεται ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στον Άγιο Νικόλαο και τιμάται στις 10 Μαΐου.

Αφού αφήσαμε το παλιό, προχωρώντας κατά μήκος της παραλίας βρεθήκαμε σύντομα στο νέο λιμάνι. Ήταν όλα πολύ εντυπωσιακά!

Στην αρχή επισκεφθήκαμε τους χώρους υποδοχής και αναψυχής των ταξιδιωτών. Εκεί μας κέρασαν διάφορα γλυκίσματα και χυμούς. Ύστερα η ξεναγός μας μίλησε για τους Rambo , ένα σώμα ικανών αστυνομικών , που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του λιμανιού.

Αργότερα μπήκαμε στο πλοίο Super fast 1 και ανεβήκαμε στη γέφυρα του πλοίου, όπου συναντήσαμε τον καπετάνιο.

Συζητήσαμε για λίγο μαζί του, μας έδειξε τα βασικά όργανα του πλοίου τονίζοντάς μας πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμά του. Επίσης ξεναγηθήκαμε και σε άλλους χώρους του πλοίου όπως το χώρο υποδοχής, τις καμπίνες των ταξιδιωτών, το εστιατόριο. Περάσαμε υπέροχα και θα θέλαμε πολύ να ταξιδέψουμε με αυτό το πλοίο για Ιταλία.

Τελειώνοντας την επίσκεψή μας και αφού βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες, διαπιστώσαμε πόσο καλό είναι για την πόλη μας να έχει δυο μεγάλα λιμάνια. Κι αυτό, γιατί είναι μια ανοιχτή πόρτα προς τις χώρες της Ευρώπης και μπορεί να φιλοξενήσει πολλούς τουρίστες που θέλουν να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας.

Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης του σχολείου μας.