Γνωρίζοντας τον Ζαχαρία Παπαντωνίου

Με αφορμή το βιβλίο του Ζαχαρία Παπαντωνίου τα "Ψηλά βουνά", που διαβάσαμε τα Χριστούγεννα  εμείς, η τάξη του Δ1, αποφασίσαμε να κάνουμε κάποια κολάζ σχετικά με το βιβλίο αυτό.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, λοιπόν, ήμασταν ήδη χωρισμένοι σε 4 ομάδες και ξέραμε από την προηγούμενη εβδομάδα τι θα γράψει η καθεμία. Ζητήσαμε χαρτόνια από τη δασκάλα μας  και αυτή έδωσε ένα στην κάθε ομάδα. Αρχίσαμε να συγκεντρωνόμαστε σιγά- σιγά στην ομάδα μας για να αποφασίσουμε πως θα γράψουμε στο κολάζ μας τις πληροφορίες που μας είχε αναθέσει μέρες τώρα η κυρία μας.

Η πρώτη ομάδα έπρεπε να γράψει πέντε λόγους για να διαβάσει κάποιος τα "Ψηλά βουνά". Η δεύτερη ομάδα να φτιάξει σελιδοδείκτες και να ζωγραφίσει τους πρωταγωνιστές, η τρίτη να γράψει  να γράψει τα επαγγέλματα που αναφέρονται στο βιβλίο και η τέταρτη, να γράψει λίγα λόγια για τον Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Το τι έγινε  δεν περιγράφεται!!! Ακούγονταν μουρμουρητά από τις ομάδες που συνεργάζονταν, οι μαρκαδόροι που ζωγράφιζαν, οι φωνές των παιδιών που είχαν τελειώσει. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τα κολάζ με τα διαφορετικά θέματα.

Ήταν για μια υπέροχη μέρα!!! Μπορείτε να δείτε τι φτιάξαμε καθώς και καθώς και φωτογραφίες από τη διαδικασία: