Εκδήλωση βράβευσης της δράσης «Τα ευέλικτα καπάκια»

Tην Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, στην “Αγορά Αργύρη” στην Πάτρα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στη δράση «ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ».

Για 4η συνεχή χρονιά τη δράση «ΤΑ ΕΥΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ» σχεδίασαν και συντόνισαν οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ.κ Πηνελόπη Σακοβέλη και Ιωάννα Παπαϊωάννου σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

18.690 κιλά πλαστικά καπάκια συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια 22.034 μαθητές/τριες, από 180 σχολεία της Αχαΐας.

Στην Εκδήλωση παρουσιάστηκε η δράση και τα αποτελέσματά της για το σχολικό έτος 2017-2018 και θα βραβεύτηκαν τα σχολεία τα οποία συγκέντρωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών πωμάτων και οι φορείς που συνέβαλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της δράσης. Είναι πολύ σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο χαρακτήρας της δράσης δεν ήταν διαγωνιστικός και ότι τα σχολεία που βραβεύτηκαν θεωρούνται επάξιοι εκπρόσωποι του συνόλου των συμμετεχόντων σχολείων.