Η Τετάρτη τάξη πηγαίνει θέατρο

" Και θέλω και μπορώ..."
Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το θέατρο ως το καλύτερο σχολείο... .δεν είναι βαρετό , μαθαίνεις καινούρια πράγματα και είναι σαν ένας φανταστικός κόσμος ενός παιδιού.
Χθες ,Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 , οι μαθητές της Τετάρτης και Πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βραχναιίκων επισκέφτηκαν το Λιθογραφείο για να παρακολουθήσουν το έργο του Χ. Μπουκάι "Ο αλυσοδεμένος ελέφαντας".

Το έργο μιλάει για έναν ελέφαντα που ζει σε ένα τσίρκο αλυσοδεμένος για πολλά χρόνια . Η μικρή Μάρα ,που πηγαίνει συχνά στις παραστάσεις ,λατρεύει το τσίρκο και τους ελέφαντες. Μια μέρα όμως είδε στα παρασκήνια τον ελέφαντα αλυσοδεμένο . Από τότε ρωτούσε συνέχεια να μάθει , γιατί ο ελέφαντας δεν προσπαθεί να ξεφύγει. Ακόμη και στο όνειρό της βλέπει ότι μιλάει γι ΄ αυτό το θέμα με ένα λιοντάρι , που της λέει ότι ο ελέφαντας έχει συνηθίσει να ζει έτσι.
Η Μάρα προσπαθούσε να καταλάβει αν πρέπει να κάνουμε κάτι όταν βρίσκουμε δυσκολίες στη ζωή μας ή όχι.
Μια απίθανη ιστορία για παιδιά και μεγάλους γραμμένη με πλούσια επίθετα και έχει καταπληκτικό νόημα . Να προσπαθούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας όταν βρίσκουμε δυσκολίες ή να τις δεχόμαστε και να μην αλλάζουμε τίποτα; Είμαστε ελεύθεροι να προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη να κάνουμε το καλύτερο για μας; Αυτό μάλλον θα το αποφασίσει ο καθένας μόνος του !