«Κι αν ήσουν εσύ;» - «Σκληρό καρύδι»

Την Παρασκευή 12 Μαΐου  το Ε2΄τμήμα του σχολείου μας, μαζί με την εκπαιδευτικό του κ. Καλλιόπη Παπαγεωργίου, συμμετείχε σε δράση στο χώρο του σχολείου, σχετικά με το πρόγραμμα των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που υλοποιεί την τρέχουσα σχολική χρονιά. Το "κι αν ήσουν εσύ;" είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.

Με εμψυχώτρια του προγράμματος την η κ. Καλλιόπη Βούλγαρη και με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου « Σκληρό καρύδι», η ομάδα μέσα από την ιστορία της μικρής Αι?σέ, ασχολήθηκε με θέματα που αφορούν στη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη, τη μετανάστευση, την προσφυγιά?Στόχοι της συνάντησης ήταν μέσα από βιωματικές προσεγγίσεις και θεατρικές τεχνικές, οι μαθητές να εντοπίσουν το διαφορετικό και να καλλιεργήσουν ένα κλίμα αποδοχής. Όπως, επίσης, η καλλιέργεια εν συναίσθησης και «στάσεων» στήριξης του «ξένου» μέσα στην ομάδα.

Στο τέλος της δράσης, τα παιδιά έγραψαν: «Στενοχωρήθηκα και ευαισθητοποιήθηκα? σκέφτηκα ότι με όλα τα παιδιά είμαστε ίσοι», «ένιωσα λύπη για τα παιδιά που δεν έχουν στέγη», «μου άρεσε ο τρόπος που κάναμε τα βιωματικά παιχνίδια και οι συζητήσεις πάνω σε αυτά?γι΄ αυτό άλλωστε όλα ήταν υπέροχα!», « μου άρεσαν τα παιχνίδια που παίξαμε, που ζωγραφίσαμε και γράψαμε για την Αι?σέ και το βιβλίο που λέγεται Σκληρό καρύδι», «σκέφτηκα ότι αυτά τα προγράμματα είναι όμορφα και θα ήθελα να ξανακάνω τέτοιες δράσεις», «ένιωσα ενθουσιασμό γιατί ήταν ένα διαφορετικό αλλά ωραίο μάθημα!».

Σε ευχαριστούμε Καλλιόπη Βούλγαρη!