Eπίσκεψη στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο του Γλαύκου

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2015 πήγαμε  επίσκεψη  στο Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο του Γλαύκου, στην Πάτρα και στο Κέντρο Πληροφόρησης Βιομάζας  στο Μονοδένδρι.

Όταν φτάσαμε, μας υποδέχτηκε ο κ. Γιώργος. Αφού μας καλωσόρισε, χωριστήκαμε σε ομάδες. Η δική μου ομάδα, πήγε σε ένα διώροφο αναπαλαιωμένο κτίριο, που παλιά λειτουργούσε ως  γραφεία. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, που φιλοξενεί τα παλιά μηχανήματα. Μια αίθουσα του κτιρίου χρησιμοποιείται ως αίθουσα προβολών, όπου παρακολουθήσαμε μια ταινία σχετική με την ιστορία του Γλαύκου.

 

Μετά πήγαμε στην διπλανή μεγάλη αίθουσα και είδαμε τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν από το 1922 που ξεκίνησε να λειτουργεί το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο, αφού η Πάτρα ήταν από τις πρώτες  πόλεις που απέκτησαν ηλεκτρικό ρεύμα. Στη συνέχεια, πήγαμε  στο ισόγειο του κτιρίου όπου είδαμε κι άλλα παλιά μηχανήματα και ο κ. Γιώργος μάς εξήγησε πώς χρησιμοποιούνταν τότε.

Αργότερα επισκεφτήκαμε το νέο εργοστάσιο με τα αυτόματα μηχανήματα. Αυτά ελέγχονται από τους υπευθύνους με τη βοήθεια υπολογιστών. Ο χώρος ήταν αρκετά μικρός και  είχε πολύ θόρυβο από τις μηχανές. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο σπουδαία δουλειά γίνεται εκεί.

Όταν τελείωσε η επίσκεψη, μείναμε για λίγο στον προαύλιο χώρο όπου παίξαμε. Τρέξαμε ανάμεσα σε θάμνους «λαβύρινθο», ξεκουραστήκαμε και απολαύσαμε το τοπίο.

Φύγαμε από τον Γλαύκο και κατευθυνθήκαμε προς το Μονοδένδρι  για να επισκεφτούμε το Κέντρο Πληροφόρησης για την βιομάζα. Στεγάζεται στο παλιό Δημοτικό Σχολείο Μονοδενδρίου, το οποίο και αυτό  το έχουν ανακαινίσει . Μας περίμενε ο υπεύθυνος, ο κ. Ηλίας Καραχάλιος και μας μίλησε για τη βιομάζα και τη σημασία της. Στο τέλος χωριστήκαμε σε δυο ομάδες και παίξαμε ένα παιχνίδι γνώσεων σχετικά με όσα μάθαμε κατά την παρουσίαση. Η ομάδα μου, δυστυχώς, έχασε με σκορ 5-7 αλλά τι να γίνει, αυτά συμβαίνουν!

Ήταν μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη και θ α μου άρεσε πολύ να ξαναπάω.

Οι μαθητές  της Ε΄ τάξης

Στάθης

Ιωάννα

 Κων/νος

 Ευαγγελία

 Χριστίνα

 Μάριος

CAM01435 Small  CAM01468 Small 
 CAM01469 Small  CAM01488 Small
 CAM01503 Small  CAM01514 Small