Σήμερα  Τρίτη  31  Μαϊου 2016, με αφορμή  τα  καινοτόμα προγράμματα  Αγωγής Υγείας  και  Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης  που υλοποιούνται  τη φετινή χρονιά  με  θέμα   τους  σεισμούς  από τους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης,   επισκέφτηκε το σχολείο μας  ο κ. Μάνθος  Κυρίτσης  Αξιωματικός  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών. Στη   συζήτηση  που  ακολούθησε  κεντρική  θέση  είχαν  τα  μέτρα  πρόληψης  και  οι  κανόνες  σχεδιασμού  για  σωστή  αντιμετώπιση  του  Εγκέλαδου στο  σπίτι  και  το σχολείο. 

Με αφορμή τη γιορτή της μητέρας , οι μαθητές της Β΄τάξης σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων κα Μπερδέ Ζωή και κα Γούλα Βασιλική και την εκπαιδευτικό της Θεατρικής Αγωγής, κα Ζωή Μανώλη, οργάνωσαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στις μαμάδες τους !

Το  Σάββατο  9  Απριλίου  το  Σχολείο μας  συμμετείχε  στο  4ο Πανελλήνιο  Μαθητικό  Συνέδριο με θέμα: « Η μουσική  των παλιών μετάλλων », στο  Πολυδύναμο  Κέντρο του Δήμου  της  Αθήνας. Τη  διοργάνωση είχε  η  Ελληνική Εταιρία Προστασία Της Φύσης.

'Με τα δυο  χεράκια πλάθω  κουλουράκια.

Ο φούρνος  θα τα ψήσει, το σχολείο θα μυρίσει!!!'

Αυτό  το  παιδικό  τραγούδι σιγοτραγουδούσαν  οι  μαθητές  της  Δ΄τάξης  πλάθοντας  κουλουράκια  στην  αίθουσα  της  κουζίνας  του  Ολοήμερου Σχολείου. Αιτία η  συνταγή  που  υπάρχει  στο  βιβλίο  της  Γλώσσας  στην  ενότητα :«Η ελιά»

Σήμερα Δευτέρα 21/03/2016 στο σχολείο μας διοργανώθηκε δράση από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη» , για τη μέτρηση της περιφέρειας  της Γης. Η δράση, υποστηρίχθηκε  από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.)  Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, 1ο Ηρακλείου και Λέσβου και διεξήχθη σε περισσότερα από 400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Οι μαθητές της Γ ΄ τάξης αφού διάβασαν για τα κουζινοξωτικά στα βιβλία της Γλώσσας τους, τα ζωγράφισαν και έκαναν ένα μικρό διαγωνισμό : για το πιο ωραίο κουζινοξωτικό αλλά και το πιο αστείο .

Με αφορμή τη ''Γιορτή της Κρέπας'' που αναβιώνει κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου στη Γαλλία, οι μαθητές των τάξεων ΣΤ'1 και ΣΤ'2 του σχολείου μας δοκίμασαν τις δεξιότητές τους στη μαγειρική τέχνη και γεύθηκαν τις γαστρονομικές τους δημιουργίες στα πλαίσια του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας.