Το χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 12:00, στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των Υπευθύνων Ανακύκλωσης των σχολικών μονάδων του νομού Αχαΐας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία», με τον Διευθυντή Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) - Διόφαντος, κ. Μανωλόπουλο Χρήστο και τον Περιφερειακό Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την Υπεύθυνη Ανακύκλωσης, δασκάλα της ΣΤ τάξης, κ. Παπαγεωργίου Καλλιόπη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν πρακτικά ζητήματα που αφορούν στην υλοποίηση του προγράμματος.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Το χαρτί του μέλλοντός μας – Ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία», το οποίο υλοποιείται από το ΥΠΠΕΘ και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, ξεκίνησε η Β΄ φάση, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018. Να σας θυμίσουμε ότι το Πρόγραμμα λειτουργεί αφενός για την ενδυνάμωση της οικολογικής συνείδησης των μαθητών και την υποκίνηση σε συλλογική δράση της τοπικής κοινωνίας, αφετέρου το συνολικό έσοδο που προκύπτει από την ανακύκλωση αξιοποιείται για την κάλυψη αναγκών των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν. Στην Α΄ φάση του προγράμματος έγινε συλλογή 25 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού από 85 σχολικές μονάδες της Πάτρας με έσοδα από την πώληση του ανακυκλώσιμου χαρτιού που αντιστοιχούν στο ποσό των 2. 680,7 ευρώ τα οποία διατέθηκαν για την κάλυψη γραφικής ύλης.

Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, στοχεύοντας σε μια αποδοτική συνεργασία η οποία αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση αλλά και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στα κρίσιμα ζητήματα της ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος.