ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

SDC13814

Με τη λήξη του διδακτικού έτους οι μαθητές όλων των τάξεων παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, τραγούδια, χορούς, έργα ζωγραφικής και κατασκευές σε ταμπλό στην αυλή του σχολείου στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών και Αγωγής Υγείας .
Την επιμέλεια των διήμερων εκδηλώσεων είχαν όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας σε συνεργασία με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος διοργάνωσε το καθιερωμένο καλοκαιρινό παζάρι με δημιουργίες των μικρών μαθητών μας.

Την Τρίτη 11 Ιουνίου

Οι μαθητές της Α΄ τάξης τραγούδησαν και χόρεψαν το μουσικό κομμάτι « Gangnam Style » με δικούς τους στίχους βασισμένους στο θέμα του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο « Χτίζω σωστά εμένα».

SDC13813

SDC13814

SDC13815

 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής έπαιξαν τα θεατρικά δρώμενα με τίτλο « Καλώς τον Κ.Ο.Κ » και « Ένας ασυνήθιστος παραβάτης » . Τραγούδησαν και χόρεψαν το «Κυκλοφορώ σωστά » και αγγλικό τραγούδι « Twinkle-Twinkle Traffic light».

SDC13804

SDC13799

SDC13794

 

 

Οι μαθητές της Δ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο «Η διψασμένη πλάση» και τη διασκευή του παιδικού βιβλίου « Η Γερακίνα και ο πρίγκιπας Νερένιος» της συγγραφέα Αναστασίας Ευσταθίου σε συνεργασία με την Β΄ τάξη. Χόρεψαν τους δημοτικούς χορούς: «Μήλο μου κόκκινο» «Η Γερακίνα» και « Ένα νερό κυρά ?Βαγγελιώ».

SDC13792

SDC13790

 

Στο τέλος της πρώτης μέρας των εκδηλώσεων οι μαθητές των παραπάνω τάξεων έπαιξαν τα παρακάτω ομαδικά παιχνίδια όπως:

Α΄ τάξη: «Συγκομιδή καρπών»
Γ΄ τάξη: «Σκυταλοδρομία»
Δ΄ τάξη: «Νεροδρομίες»

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, οι μαθητές της Β΄ τάξης οργάνωσαν στην αυλή του σχολείου Λαογραφική Έκθεση με παλιά αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής των Βραχναιίκων, φωτογραφικό άλμπουμ και χειροτεχνίες σε ταμπλό στα πλαίσια υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Ταξιδεύω από το σήμερα στο χθες». Ύστερα έπαιξαν τα θεατρικά δρώμενα : «Ο χωριάτης και οι νεράιδες»
και «Τα επαγγέλματα που χάθηκαν».

 SDC13841

SDC13846

SDC13850

SDC13889

SDC13894

 

 

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ταξιδιωτικοί Προορισμοί» , έκθεσαν σε ειδικό χώρο του προαυλίου τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες με την επιμέλεια της κ. Μαρίας Κανελλοπούλου, κεραμοποιού. Παρουσίασαν τον ταξιδιωτικό οδηγό που έφτιαξαν παίζοντας το θεατρικό δρώμενο « Οι ομορφιές της Ελλάδας» μιλώντας και χορεύοντας για την ιστορία , τις παραδόσεις και τα αξιοθέατα των γεωγραφικών διαμερισμάτων της.

SDC13863

SDC13865

SDC13920

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν το πολιτιστικό τους πρόγραμμα τοπικής ιστορίας που εκπόνησαν με τίτλο: «Γνωρίζω τον τόπο μου».

SDC13956

SDC13945

SDC13954

SDC13857


Τέλος οι μαθητές της τάξης Υποδοχής στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: «Πλένω τα χέρια μου» σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν αυτοσχέδιο τραγούδι με θέμα : « Το νερό» που τη μουσική επιμέλεια είχε η μουσικός κ. Δέσποινα Κριμπά και τη δική τους θεατρική παράσταση για το νερό.

 

 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !