Επίσκεψη του πρωταθλητή ποδηλασίας κ. Κανελλόπουλου

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον πρωταθλητή ποδηλασίας και συντοπίτη κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο. Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια της ημέρας αθλητισμού σε συνεργασία με τις δασκάλες φυσικής αγωγής κ. Μαρία Δημητρακοπούλου και κ. Αγγελική Καρέλα, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μαραγκοπούλειου Δ.Σ Βραχναιίκων. Ο κ. Κανελλόπουλος έχει περισσότερες από 530 συμμετοχές σε ποδηλατικούς αγώνες, κατέκτησε 15 φορές την πρώτη θέση σε πανελλήνια πρωταθλήματα, 16 φορές σε βαλκανικούς αγώνες και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984.

Το 1988 ο πρωταθλητής Κανέλλος Κανελλόπουλος κάλυψε με αεροσκάφος που κινούνταν αποκλειστικά με την μυϊκή του δύναμη την απόσταση Κρήτη – Σαντορίνη αναβιώνοντας έτσι το μύθο του Δαίδαλου. Το εγχείρημα αυτό σχεδιάστηκε από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.) και το υλοποίησε με επιτυχία ο κ. Κανελλόπουλος καταγράφοντας έτσι Ρεκόρ Γκίνες, που από τότε παραμένει ακατάρριπτο. Πηγή: ( Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/kanellos-kanellopoylos-o-podilatis-poy-petaxe-me-aeroplano-to-opoio-kinoyntan-me-ti-dynami-ton-petalion-petaxe-apo-tin-kriti-sti-santorini-giati-epese-liga-metra-prin-apo-tin-prosgeiosi/ ).

Οι μαθητές επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στην εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Ο κ. Κανέλλος Κανελλόπουλος έχοντας το ποδήλατό του μαζί του, δέχτηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το δύσκολο εγχείρημα αλλά και άλλες που αφορούσαν την ποδηλασία. Στη συνέχεια ο κ. Κανελλόπουλος μίλησε για τη σωστή ποδηλατική συμπεριφορά στο δρόμο, τους κανόνες ασφάλειας που ο κάθε ποδηλάτης πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τα τεχνικά θέματα ποδηλασίας.

Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δώρισε στον κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο έναν χειροποίητο αναμνηστικό σελιδοδείκτη και οι μαθητές διάβασαν και χάρισαν ποιήματα και ζωγραφιές που είχαν δημιουργήσει εμπνευσμένοι από τα κατορθώματά του.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κανέλλο Κανελλόπουλο που δέχτηκε την πρόσκληση. Είναι σπουδαίο οι μαθητές – τριες να γνωρίζουν σημαντικούς ανθρώπους, που με το ήθος τους και τη σκληρή προσπάθεια έχουν κατακτήσει τους στόχους τους και αποτελούν πρότυπα για όλους εμάς. Ευχόμαστε και το μέλλον να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις ώστε να αναδεικνύονται ο προσωπικότητες της περιοχής μας, ώστε να θυμούνται οι παλαιοί και να γνωρίζουν οι νεότεροι.