Ημέρα Περιβάλλοντος

Γιορτή η ημέρα περιβάλλοντος για το δημοτικό σχολείο Βραχναιίκων!

 

Την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση για την ημέρα περιβάλλοντος. Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα καινοτόμα προγράμματα αγωγής υγείας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο σχολείο.

Η Α΄τάξη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς, τη Βασιλική Ζάρλα και τη Μαρία Καρακόιδα ασχολήθηκαν με τον τομέα της διατροφής. Το ίδιο και η Β΄τάξη με τις εκπαιδευτικούς Ζωή Μπερδέ και Ελένη Πιμπιλιτούδη.

Η Γ΄τάξη με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την Καλλιόπη Παπαγεωργίου και τη Γεωργία Σπαθή-Κορώνη ασχολήθηκαν με την κυκλοφοριακή αγωγή και την ανακύκλωση.

Με την ανακύκλωση ασχολήθηκε και η Δ΄τάξη με τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Γούλα και Ζωή Γιαννακοπούλου καθώς και το τμήμα Β2 με την εκπαιδευτικό Μουρτά Παρασκευή.

Οι μαθητές παρουσίασαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου τις δημιουργίες τους (κατασκευές- ζωγραφιές) σχετικές με το θέμα που ασχολήθηκαν.

Η γυμνάστρια του σχολείου, Μαρία Δημητρακοπούλου οργάνωσε ένα παιχνίδι ανακύκλωσης για τη Δ΄ τάξη ενώ ο γυμναστής Συμεών Παντελίδης παιχνίδια που αφορούσαν στη διατροφή και την κυκλοφοριακή αγωγή. Με το πέρας των παιχνιδιών έγινε και αγώνας βόλεϊ ανάμεσα στις Ε΄και ΣΤ΄τάξεις.

Με την παρουσία της στην εκδήλωση, μας τίμησε η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, κ. Τίνα Παπασωτηροπούλου.

Παράλληλα, την ημέρα εκείνη ήταν προσκεκλημένος του σχολείου, ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ.Βαγγέλης Ηλιόπουλος, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Φιλαναγνωσία». Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που είχαν αναλάβει να ασχοληθούν με το συγγραφέα και τα έργα του, παρουσίασαν δρώμενο-με την καθοδήγηση της θεατρολόγου κ. Έλενας Αλεξανδράκη- στηριγμένο στο βιβλίο του, « Ο κότσυφας απαιτεί το δάσος να σωθεί», καθώς και ένα δραματοποιημένο τραγούδι για την ανακύκλωση. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τον συγγραφέα ο οποίος συζήτησε και έπαιξε μαζί τους δημιουργικά, καταδεικνύοντας έτσι ότι ένα βιβλίο ανοίγει δρόμους και φέρνει κοντά, διαφορετικής ηλικίας, ανθρώπους.

Όλη η εκδήλωση διοργανώθηκε άψογα από την υποδιευθύντρια- δασκάλα του σχολείου κ. Σοφία Πασχαλίδου υπό τις οδηγίες του διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαου Κόρδα.

RSS Feed Υπουργείου Παιδείας

Οι Επισκέπτες μας

1.png2.png8.png8.png5.png9.png
Σήμερα:23
Αυτόν τον μήνα:2053
Συνολικά:128859