Επίσκεψη στο Κάστρο της Πάτρας και στο Αρχαίο Ωδείο

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, η Ε΄ τάξη, συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς της, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο του Κάστρου της Πάτρας και στο Ρωμαϊκό Ωδείο προκειμένου να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την βυζαντινή εποχή στην περιοχή της Πάτρας. Η δράση αυτή συνδέθηκε με την ιστορία που διδάσκεται στην Ε΄ τάξη και αφορά στην βυζαντινή εποχή.

Η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Ειρήνη Μαγκανιώτη, αφού υποδέχτηκε τους μαθητές, τους οδήγησε στο χώρο ενημέρωσης όπου εκεί τους παρουσίασε μέσα από την ιστορία του μικρού Ανδρέα, τον τρόπο ζωής στην Πάτρα την βυζαντινή εποχή. Εν συνεχεία, τα παιδιά ανέβηκαν στο κάστρο, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και η καθεμιά ανέλαβε να παρουσιάσει, με τη βοήθεια φωτογραφιών, τον τρόπο ζωής στην πόλη την εποχή του βυζαντίου.

Όταν ολοκληρώθηκε η δράση, οι μαθητές έμειναν στο υπέροχο περιβάλλον του Κάστρου, προκειμένου να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν και μετά κατηφόρισαν προς το Ρωμαϊκό Ωδείο. Αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο -που τους εντυπωσίασε- συζήτησαν με τους εκπαιδευτικούς για τη λειτουργία του και αυτοσχεδίασαν δίνοντας τη δική τους… παράσταση!

 

Οι Επισκέπτες μας

1.png5.png9.png6.png6.png5.png
Σήμερα:25
Αυτόν τον μήνα:25
Συνολικά:159665