ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων των Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας, επισκέφθηκαν την Αρχαία Ολυμπία.
Αρχικά, στο θέατρο Φλόκα παρακολούθησαν την κωμωδία «ΠΛΟΥΤΟΣ» , ένα από τα πιο ωραία και διδακτικά έργα του Αριστοφάνη . Είναι το τελευταίο έργο του και έχει σαν βασικό θέμα το αιώνιο πρόβλημα φτώχειας-πλούτου και το όνειρο κάθε ανθρώπου να γίνει πλούσιος.


Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, όπου και ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς τους. Θαύμασαν τα ευρήματα από την Άλτη, το χώρο της Ολυμπίας, αντικείμενα που χρονολογούνται από την προϊστορική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους, ακόμη μέχρι και τον 6ο- 7ο αιώνα μ.Χ. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσαν κεντρικά εκθέματα του μουσείου, όπως ο Ερμής του Πραξιτέλους, τα αετώματα του ναού του Δία, η Νίκη του Μενδαίου Παιωνίου και το κύπελλο που ανήκε στο Φειδία.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με περιήγηση στον μαγευτικό αρχαιολογικό χώρο και το στάδιο όπου πραγματοποιούνταν οι ολυμπιακοί αγώνες. Αιώνες ιστορίας πέρασαν μπροστά από τα μάτια των παιδιών μέσα σε λίγες ώρες…