Μαθαίνω να κυκλοφορώ με ασφάλεια

Οι μαθητές  στο σχολείο καλούνται  να κατανοήσουν ότι αποτελούν μέρος  του συνόλου της κοινωνίας. Υπάρχουν κανόνες που πρέπει να τηρούν  για να συμβιώνουν αρμονικά με τους άλλους και κανόνες που  πρέπει  να τηρούν για να έχουν ασφάλεια. Στα πλαίσια της Ευέλικτης ζώνης στην Τρίτη τάξη  ασχολούμαστε με τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, με στόχο να  θέσουμε  τα θεμέλια των αυριανών ενηλίκων( πεζών  και κατ’ επέκταση  οδηγών ). Για το  λόγο αυτό προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Πάνος Μυλωνάς, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν την πρώτη φάση του προγράμματος δηλ, ενημέρωση και παιγνιώδη εκμάθηση κανόνων.

Όταν επιστρέψαμε σχολείο , μετά τη συζήτηση , οι μαθητές  μέσα στις ομάδες του εκφράστηκαν με τον δικό τους τρόπο ….γραπτή έκφραση ….ζωγραφική …

“ Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 η τάξη Γ1 πήγε στο πάρκο Κυκλοφοριακής αγωγής . Ο κύριος Δημήτρης μας εξήγησε μερικά σήματα και μας έμαθε πώς να κυκλοφορούμε με ασφάλεια σαν πεζοί . Παίξαμε 3 παιχνίδια και διασκεδάσαμε . Μας άρεσε πολύ και ανυπομονούμε να ξαναπάμε του χρόνου !!!”

“Μας είπαν πώς να περνάμε το  δρόμο με προσοχή και με ασφάλεια “

“Μαγευτήκαμε από την εκδρομή της Κυκλοφοριακής αγωγής…Μόλις τελειώσαμε παίξαμε κρυφτό με ταμπέλες.”