Γίναμε συντηρητές... αρχαιοτήτων

Στα μέσα Νοέμβρη οι μαθητές/τριες του ΣΤ2 τμήματος του Δημ. Σχ. Βραχναιίκων, με συνοδούς εκπαιδευτικούς την κ. Καλλιόπη Παπαγεωργίου και τον κ. Τζόελ Δρίβα, επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συντηρητές για μια ημέρα»,  που αφορούσε στη συντήρηση αρχαιοτήτων.

 Οι υπεύθυνοι του προγράμματος – με τους οποίους είχαμε συνεργαστεί και στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης – υποδέχτηκαν εγκάρδια τα παιδιά και τους δασκάλους τους και με «παιγνιώδη τρόπο» τους εισήγαγαν στο ρόλο του συντηρητή αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές πέρασαν στο χώρο του εργαστηρίου συντήρησης όπου ήρθαν σε επαφή με τα υλικά και τα όργανα που χρησιμοποιεί ένας συντηρητής. Έγιναν οι ίδιοι «μικροί συντηρητές», και χωρισμένοι σε ομάδες, ακολούθησαν ,βιωματικά, τα βασικά βήματα της συντήρησης ενός αρχαίου ευρήματος. Τέλος, στις προθήκες του μουσείου, μπήκαν στη διαδικασία να αναγνωρίσουν αρχαία ευρήματα που είχαν συντηρηθεί με τις τεχνικές που διδάχτηκαν.

Μετά το αρχαιολογικό μουσείο ακολούθησε επίσκεψη και προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης των Πατρών, που εορτάζεται στα τέλη του μήνα Νοέμβρη.

Κλείνοντας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του  εκπαιδευτικού προγράμματος για την άψογη συνεργασία με μαθητές και εκπαιδευτικούς.