Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Πάτρας

Στις 9 Μαΐου οι Μαθητές της ΣΤ τάξης είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσικό Σχολείο Πατρών. Εκεί  ενημερώθηκαν  για τη λειτουργία του σχολείου καθώς και τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των μαθητών για να φοιτήσουν σε αυτό.  Η φιλοξενία των μαθητών και των δασκάλων τους καθώς και οι χαρούμενες μελωδίες που πρόθυμα έπαιξαν τα παιδιά για εμάς, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις!

Πριν λίγες μέρες η τάξη μας επισκέφτηκε το Μουσικό Σχολείο Πατρών. Εκεί μας υποδέχτηκε μια φιλόξενη κυρία που μας μίλησε για τη λειτουργία του σχολείου.  Στη συνέχεια πήγαμε στις τάξεις των παιδιών που έπαιξαν διάφορα μουσικά όργανα και μας παρουσίασαν μελωδίες.  Πιο πολύ εντύπωση μου έκαναν τα πνευστά όργανα που δεν είχα ξανακούσει.  Επίσης εντύπωση μου έκανε ότι τα παιδιά μπορούσαν να παίζουν με τα όργανα στα διαλείμματα έξω στο προαύλιο.  (Κ.Κ.)

Εντύπωση μου έκανε  ότι όλα τα παιδιά αλλά και οι δάσκαλοι μας υποδέχτηκαν με χαρά. Μου άρεσαν τα Τυμπάνια, επειδή όταν τα χτύπαγες έβγαζαν πολλούς περίεργους ήχους.  Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι ενώ τα  παιδιά δεν ήξεραν κάποιο όργανο, από την πρώτη χρονιά άρχιζαν να παίζουν πολύ καλά.  (Σ. Μπ.)

Οι εντυπώσεις μου από το Μουσικό Σχολείο ήταν εξαιρετικές. Οι μαθητές ήταν πολύ φιλόξενοι και μας έκαναν ωραία υποδοχή. Οι καθηγητές μουσικής μας παρουσίασαν κάποια ενδιαφέροντα όργανα. Τέλος μαθητές και καθηγητές μας έπαιξαν τα όργανα που διδάσκονταν εκεί. Ήταν μια ωραία εμπειρία.   (Α-Σ Λ.)

Μου άρεσαν δύο τεράστια τύμπανα γιατί μπορούσες να κάνεις τον ήχο όπως θέλεις πατώντας ένα πετάλ για τις νότες.  Ο κύριος που έπαιζε ντραμς κούναγε τα χέρια του πάρα πολύ γρήγορα και αυτό μου φάνηκε απίστευτο. Επίσης τα παιδιά ήταν φιλόξενα και συμπαθητικά.  (Σ. Λ.)

Η επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο ήταν πολύ ωραία. Εκεί είδαμε πολλά παιδιά να παίζουν διάφορα μουσικά όργανα. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν το πιάνο γιατί μ? αρέσει πολύ ο ήχος του.  (Ο. Α.)

Στο Μουσικό Σχολείο υπήρχαν πολλά και διάφορα όργανα. Εμένα μου άρεσαν τα ντραμς γιατί έβγαζαν έναν καταπληκτικό ήχο. Όσον αφορά το σχολείο υπήρχαν μπασκέτες και τέρματα ώστε να τα παιδιά να ασχολούνται το διάλειμμα.  Τα παιδιά ήταν φιλόξενα και εξαιρετικοί μουσικοί.   (Δ. Β.)