Επίσκεψη της Δ' τάξης στο Σπίτι του Νερού και στην Αχάια Κλάους

Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017  η Δ τάξη του σχολείου μας  επισκέφθηκε  Το Σπίτι του Νερού, στη δεξαμενή του κάστρου. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του  περιβαλλοντικού  προγράμματος  που εκπονούν "Νερό : ο θησαυρός της Γης" . Οι μαθητές στο χώρο αυτό είχαν την ευκαιρία με  θεαματικά βίντεο να ενημερωθούν για το ρόλο του νερού στη ζωή του πλανήτη, τους υγρότοπους, τα ζώα, τα φυτά.

Επιπλέον, γνώρισαν την ιστορία του νερού στην Πάτρα κατά τις ιστορικές περιόδους, την πορεία του από το βουνό Παναχαικό ως τα σπίτια μας. Πέρα από αυτά όμως έμαθαν τρόπους διαχείρισης και εξοικονόμησης των υδάτων.  Ήταν μια πολύ ουσιαστική προσέγγιση  και παρουσίαση  ενός σημαντικού θέματος, την οποία  τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συμμετείχαν στη συζήτηση, απαντούσαν σε ερωτήσεις και εξέφραζαν τις απορίες τους. Ευχαριστούμε πολύ τον υπεύθυνο του χώρου!!

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε ένα από τα σύμβολα της πόλης μας την Αχάια Κλάους. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της, στα κελάρια με τη μαυροδάφνη , το εργαστήριο βαρελοποιίας, το πύργο των Ληστών. Η υπεύθυνη του χώρου μας μίλησε για την ιστορία της οινοποιίας και την εξέλιξη της στο χρόνο, τον τρόπο παραγωγής του κρασιού κ.α.  με πολύ κατανοητό τρόπο. Ευχαριστούμε πολύ !!