Ασφαλώς? κυκλοφορώ!

           Στο πλαίσιο διαθεματικής προσέγγισης των βιωματικών δραστηριοτήτων που εμφανίζονται στην  5η ενότητα  «Ασφαλώς ? κυκλοφορώ» των σχολικών εγχειριδίων της Γλώσσας που γνωρίζουμε αυτή την περίοδο, η Δ' τάξη επισκέφθηκε το Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής Πατρών.

           Οι μαθητές με την βοήθεια των εκπαιδευτών ήλθαν για μια ακόμη φορά  σε επαφή με τους βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, ενώ με την ενεργή συμμετοχή τους εκπαιδεύτηκαν στο να χρησιμοποιούν σωστά τις διαβάσεις και τους φωτεινούς σηματοδότες. Ακόμη μέσω των ασκήσεων που έγιναν στο πάρκο και με την βοήθεια των στοιχείων που υπάρχουν,  πληροφορήθηκαν τους κανόνες σωστής οδικής συμπεριφοράς, που πρέπει να ακολουθούν ως πεζοί, ως ποδηλάτες αλλά και ως επιβάτες.

           Η «βασική» τους εκπαίδευση έκλεισε με πρακτική άσκηση με ποδήλατα και «αυτοκίνητα». 

Οι μαθητές αποφάσισαν να γράψουν ένα γράμμα στον υπέυθυνο του πάρκου προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για την εμπειρία που έζησαν:

Αγαπητέ κ. Δημήτρη ,

   Σας γράφουμε αυτό το γράμμα για να σας ευχαριστήσουμε για την ευχάριστη επίσκεψή μας  στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Περάσαμε πολύ ωραία και διασκεδάσαμε.

   Με τη βοήθειά σας θυμηθήκαμε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και μάθαμε να κυκλοφορούμε με ασφάλεια. Μας άρεσε που οδηγήσαμε ποδήλατα, αλλά ενθουσιαστήκαμε με τα αυτοκινητάκια. Ήταν μια τέλεια εκδρομή!

Με αγάπη

Οι μαθητές της Δ' τάξης