Ε΄ τάξη και δράση για τα ανθρωπινα δικαιώματα

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης  του σχολείου μας με  συνοδούς τις εκπαιδευτικούς κ. Καλλιόπη Παπαγεωργίου, Αλεξάνδρα Τσολάκη, Δημητρακοπούλου Μαρία, στο πλαίσιο του προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με το οποίο εμπλέκονται φέτος, συμμετείχαν στην αθλητική  εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Πάτρα. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα της από της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου IRIS ? «Καινοτόμο Εκπαιδευτικό υλικό για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής στον αθλητισμό βάσης και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, του ρατσισμού και των περιστατικών βίας».

 Είχαν  την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μεγάλους αθλητές, όπως τον κ. Μαμάλο Παύλο, Παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών, τον κ. Τσαπατάκη Αντώνη, Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση και τον κ. Γκουντάνη Νίκο, Παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών κ.α, να συνομιλήσουν μαζί τους και να μάθουν για τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζουν ως αθλητές με αναπηρία, ενώ δεν έλειψαν και τα αυτόγραφα που με χαρά οι καλεσμένοι έδωσαν στους μικρούς μαθητές. Ακολούθησε επίδειξη βολών μεταξύ των αθλητών μπάσκετ της ομάδας του Απόλλωνα και του Προμηθέα και παιδιών με ειδικές ανάγκες και 10λεπτοι αγώνες μεταξύ μεικτών ομάδων από τις σχολικές μονάδες α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης που παρακολουθούσαν την εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης και οι Αχαιοί διακεκριμένοι αθλητές: Κώστας Πετρόπουλος,  Κώστας Κατσουράνης,  Βάσω Καταντασίου, Νόρα Δράκου και  Νίκος Αργυρόπουλος. Παιδιά  από τα παρευρισκόμενα σχολεία  κληρώθηκαν για να εκτελέσουν κάποιες  δραστηριότητες μαζί  με τους παρευρισκόμενους αθλητές. Η μία δράση ήταν τέσσερα παιδιά από κάθε σχολείο να παίξουν μπάσκετ  με τους αθλητές το Προμηθέα Πατρών, η δεύτερη δράση ήταν ένα ή δυο παιδιά από το κάθε σχολείο  να κάνουν μια ερώτηση σε κάποιον από τους αθλητές που αφορούσε την διαδρομή τους στον αθλητισμό .

Ήταν μια εκδήλωση άρτια οργανωμένη που κατάφερε να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε θέματα ρατσισμού και  κοινωνικού αποκλεισμού. Για όλους μας ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και ήμασταν όλοι πολύ τυχεροί αφού είχαμε την  ευκαιρία  να γνωρίσουμε  αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους!!!