Η Γ τάξη μιλά για την εκδρομή της στο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν στις 20/10/2016, το Κέντρο Πληροφόρησης Δάσους-Στροφιλιάς- Λιμνοθάλασσας Κοτυχίου. Με αφορμή τις εμπειρίες που αποκόμισαν σχεδίασαν τις πιο κάτω ζωγραφιές:

και στη συνέχεια σαν επίδοξοι δημοσιογράφοι  τις αποτύπωσαν:

Παναγιώτης Μπαλάσκας:

Σήμερα  με  την  τάξη μας πήγαμε  εκδρομή στη  Στροφυλιά. Τα  πέρασα  πολύ  ωραία, γιατί έμαθα καινούρια  πράγματα για τα δάση, τα ζώα, τα δέντρα και τα πουλιά. Πρώτα  πήγαμε στο  « Κέντρο Πληροφόρησης» στο  Λάππα. Εκεί πληροφορηθήκαμε για το τι θα δούμε και τι θα μάθουμε  στη  Στροφυλιά.

Μετά πήγαμε σε μια πολύ μεγάλη λιμνοθάλασσα. Όταν φτάσαμε εκεί, η κ. Βασιλική από το Κέντρο Πληροφόρησης μας  έδωσε κιάλια για να παρατηρήσουμε  τα πουλιά και ό,τι βρισκόταν γύρω μας. Είδαμε πάπιες, σμήνηαπό Φλαμίνγκο και πολλές χήνες.

Στη συνέχεια πήγαμε στο δάσος. Καθώς  περπατούσαμε,μαζέψαμε πολλά κουκουνάρια και βελανίδια που είχαν πέσει κάτω από τις κουκουναριές και τις βελανιδιές. Σταματήσαμε σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος. Εκεί  ακούσαμε ήχους από διάφορα ζώα και πουλιά.

Γυρίσαμε σχολείο γεμάτοι εντυπώσεις και μιλήσαμε για το πώς τα περάσαμε. Πραγματικά, ήταν η καλύτερη εκδρομή που έχω κάνει ως τώρα.

Χάρης Κρεμμύδας:

Σήμερα με το σχολείο μου πήγαμε εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς. Η πρώτη μας στάση ήταν στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Λάππα. Εκεί μας ενημέρωσαν για την προστατευόμενη περιοχή. Η δεύτερη στάση έγινε σε μια λιμνοθάλασσα για να παρακολουθήσουμε με τηλεσκόπια τα υδρόβια πουλιά.

Τέλος πήγαμε στο δάσος της Στροφυλιάς όπου παίξαμε, τρέξαμε, είδαμε μυρμηγκοφωλιές  και μαζέψαμε μεγάλα εντυπωσιακά βελανίδια.

Πέρασα πολύ ωραία, γιατί πρώτη φορά είδα τα πουλιά με τηλεσκόπιο. Ανυπομονώ να επισκεφτώ ξανά αυτό το μέρος με τους γονείς μου.

Χαράλαμπος Κουτσούκος:

Σήμερα πήγα εκδρομή σε ένα μεγάλο δάσος με πεύκα. Μου άρεσε πάρα πολύ που τα πεύκα ήταν πολύ μεγάλα και πανύψηλα. Λίγο πιο πέρα μάζεψα ένα κουκουνάρι και ένα μικρό κλαδί. Μετά  οι  δασκάλες μας  μας  πήγαν  στη  λιμνοθάλασσα. Εκεί είχε Φλαμίνγκο που εγώ δεν είχα δει ξανά. Μου έκανε εντύπωση το ροζ χρώμα τους.

Με αγάπη

Κωνσταντίνα Γκολφινοπούλου:

Την Πέμπτη το πρωί, η Τρίτη τάξη ξεκίνησε για το δάσος της Στροφυλιάς. Φτάνοντας  πήγαμε πρώτα στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Λάππα. Αρχικά είδαμε δέρμα από τα φίδια και μιλήσαμε για τα φυτά και τα ζώα της περιοχής. Μετά πήραμε το λεωφορείο και προχωρήσαμε προς τη λιμνοθάλασσα. Εκεί είδαμε τα Φλαμίνγκο και άλλα πουλιά. Επιπλέον περπατήσαμε λίγο και μπήκαμε στο δάσος της Στροφυλιάς. Κάτω από τα πανύψηλα δέντρα μαζέψαμε κουκουνάρια.

Στο τέλος ευχαριστήσαμε την κυρία που μας ξενάγησε στο δάσος και επιστρέψαμε στο σχολείο. Θα ήθελα να ξαναπάω στη Στροφυλιά σύντομα!

 Χαράλαμπος Ισόγλου:

Σήμερα πήγαμε στη Στροφυλιά. Εκεί είδα βελανιδιές, κουκουναριές και ζώα. Έπαιξα κρυφτό με τους φίλους μου  και φάγαμε. Μάζεψα κουκουνάρια και βελανίδια.

Τα πέρασα πολύ ωραία!

 

Σήμερα πήγα με την τάξη μου εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Στροφυλιάς. Ήταν ένα δάσος τεράστιο και καταπράσινο. Υπήρχαν μεγάλες και σπάνιες κουκουναριές που έμοιαζαν με μανιτάρια. Πήγαμε σε μια λιμνοθάλασσα και είδαμε να κολυμπούν πάπιες, αλλά και Φλαμίνγκο. Μου έκανε εντύπωση ο μακρύς λαιμός τους. Στον ουρανό είδαμε να πετάνε σμήνη πουλιών σχηματίζοντας κύκλους.

Τέλος μου έκαναν εντύπωση οι τεράστιες αγελάδες που ήταν στο δάσος. Εύχομαι να ξαναπάμε και του χρόνου!

Εύα Καρδαρά:

Το πρωί το Γ1 και Γ2 βγήκαμε  από τις τάξεις μας και μπήκαμε στο λεωφορείο για να πάμε στη Στροφυλιά. Φτάσαμε στο Κέντρο Πληροφόρησης στο Λάππα. Είδαμε φωτογραφίες ζώων, φυτών, δέρματα φιδιών και κόκαλα από νεκρά ζώα.

Μετά πήγαμε στο δάσος που είναι ένα μεγάλο Πάρκο. Είδαμε στη λιμνοθάλασσα Φλαμίνγκο που πετούσαν και νερόκοτες που κολυμπούσαν στα νερά της λίμνης. Περπατήσαμε στο δάσος μέσα στα ψηλά δέντρα κουκουναριάς και βελανιδιάς. Ακούσαμε το κελάηδημα των πουλιών και το φύσημα του αέρα. Μαζέψαμε κουκουνάρια και βελανίδια.

Στο τέλος επιστρέψαμε με το λεωφορείο χαρούμενοι στο σχολείο. Τα περάσαμε φανταστικά!

Αφροδίτη:

Πέρασα πολύ ωραία, γιατί έπαιξα, περπάτησα, μάζεψα λουλούδια, έβγαλα φωτογραφίες, έκανα πικ-νικ, είδα ζώα και τα θαύμασα!

Τα πέρασα τέλεια!! Αγαπώ τη φύση!!

Νίκος Χρυσανθακόπουλος:

Στο δάσος πέρασα πολύ όμορφα, γιατί είδα περίεργα πράγματα ακόμα και ταύρους. Μου άρεσε πολύ όταν κάναμε ησυχία και ακούγαμε πουλιά και βλέπαμε τα φύλλα των δέντρων να πηγαίνουν πότε από εδώ και πότε από εκεί, επειδή φυσούσε  ένα αεράκι. Με ενοχλούσε λίγο που με τσιμπούσαν τα κουνούπια και γαργαλιόμουν στα ψηλά φυτά. Παρόλα αυτά ήταν τέλεια!! Είδα με κιάλια το μέρος που επισκεφτήκαμε και με το τηλεσκόπιο την απέναντι πλευρά της λίμνης που ήταν πολύ μακριά μας. Είχε πάπιες με παπάκια. Τα έβλεπα λες και ήταν μπροστά μου. Πέρασα πολύ ωραία! Το λάτρεψα!

Μαρία Αγάπη Αντωνοπούλου:

Σήμερα ήμουν πολύ χαρούμενη, γιατί θα πηγαίναμε εκδρομή στη Στροφυλιά. Πήρα και τη φωτογραφική μηχανή, για να φωτογραφίσω ό,τι μου άρεσε από την εκδρομή. Όταν μπήκαμε στο λεωφορείο, όλα τα παιδιά ήμασταν χαρούμενα. Μετά από λίγη ώρα που φτάσαμε στο δάσος, κατεβήκαμε για να το εξερευνήσουμε. Περπατάγαμε και ο Άγγελος είδε ένα μανιτάρι δηλητηριώδες, το κλώτσησε και ήρθε πάνω μου. Αφού παρατηρήσαμε πολλά πουλιά που πετούσαν με τα κιάλια και φωλιές ζώων, γυρίσαμε στο λεωφορείο και επιστρέψαμε στο σχολείο χαρούμενοι όλοι.

Νίκος Βουκελάτος:

Πέρασα ωραία στην εκδρομή! Αγαπώ τη φύση πάρα πολύ!!

Στην εκδρομή που πήγαμε, τα πέρασα πολύ ωραία. Επισκεφτήκαμε ένα μικρό σπιτάκι, το Κέντρο Πληροφόρησης  για το δάσος της Στροφυλιάς. Ύστερα περπατήσαμε, μαζέψαμε κουκουνάρια και βελανίδια. Όταν επιστρέψαμε η κυρία μας έδωσε τα δώρα από την επίσκεψή μας.

 

Σήμερα πήγαμε με την τάξη μου στο Δάσος της Στροφυλιάς. Εκεί είδαμε δηλητηριώδη μανιτάρια, κουκουνάρια και λίγα βελανίδια. Η κυρία Βασιλική μας μίλησε για το δάσος και μας έδωσε δύο κιάλια και ένα τηλεσκόπιο για να δούμε την παρέα των Φλαμίνγκο με το μακρύ λαιμό που πετούσαν στον ουρανό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν οι καλύβες  στην άκρη του βάλτου.

Περάσαμε πολύ ωραία!!!