Επίσκεψη στο Παναχαϊκό

«Επίσκεψη στο Παναχαϊκό»

 Σήμερα, 23 του Μάη, επισκεφτήκαμε όλοι οι μαθητές της Γ΄ τάξης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης στο Πουρναρόκαστρο, στο Παναχαϊκό όρος.

Ξεκινήσαμε το πρωί από το σχολείο μας με το λεωφορείο και αρχίσαμε σιγά σιγά να ανηφορίζουμε. Είχε κάτι στροφές καθώς ανεβαίναμε!

Μετά από μία ώρα περίπου, φτάσαμε! Στο χώρο του Κέντρου, ήταν ένα άλλο σχολείο, οπότε εμείς περιμέναμε τη σειρά μας. Περιηγηθήκαμε στην περιοχή, περπατήσαμε σε μονοπάτια και χαρήκαμε τη φύση. Καθώς περπατούσαμε συναντήσαμε κάποιους ανθρώπους που έβοσκαν τα πρόβατα και τα κατσικάκια τους. Τα ζώα τα συνόδευαν τεράστια σκυλιά που δεν μας γαύγισαν ούτε στιγμή!

Στην περιοχή υπήρχαν πολλά δέντρα, πουρνάρια, κερασιές με κατακόκκινα κεράσια, παπαρούνες, ανεμώνες και άλλα λουλούδια που δεν ξέρουμε το όνομά τους αλλά ήταν όμορφα.

Μετά από αυτή την ωραία βόλτα, ήρθε και η σειρά μας να μπούμε στο κέντρο Πληροφόρησης .Ήταν ένα όμορφο, πέτρινο, μικρό κτίριο. Εκεί μας υποδέχτηκε ένας πολύ ευγενικός κύριος που μας ξενάγησε στο χώρο. Μας έδειξε φωτογραφίες και βίντεο από τα φυτά, τα ζώα και τη φύση του Παναχαϊκού όρους. Μας είπε ότι είναι προστατευόμενη περιοχή Natura 2000.Μας άρεσαν πάρα πολύ όσα είδαμε και εντυπωσιαστήκαμε από το φωτογράφο που φωτογράφησε αυτά τα υπέροχα φυτά και ζώα του Παναχαϊκού όρους που πρέπει να τα προστατεύουμε για να μην εξαφανιστούν.

Τον ευχαριστήσαμε, γράψαμε στο «βιβλίο εντυπώσεων» και πήραμε το μονοπάτι για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Από κει ψηλά βλέπαμε όλη την Πάτρα. Ήταν τέλεια! Παίξαμε σε ένα μεγάλο χώρο που είχε εκεί και κατακουρασμένοι μπήκαμε στο λεωφορείο για να επιστρέψουμε στο σχολείο μας. Περάσαμε πολύ ωραία σε αυτή την εκδρομή.

 

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης