Κατασκευές του Δ1

Όταν οι μαθητές έχουν διάθεση για ……εργασία

1


Για αυτή την κατασκευή εμπνευστήκαμε από το ποίημα του Νίκου Καββαδία που ονομάζεται << Οι προσευχές των ναυτικών>>. Χρειαστήκαμε πάνω από μιάμιση ώρα. Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε ήταν πηλός, φελιζόλ, χρώματα, οδοντογλυφίδες και χαρτί. Παρουσιάζει τον Άγιο Νικόλα που προστατεύει τη θάλασσα και τα καράβια.

2Η εικόνα που βλέπετε έχει θέμα το ποίημα <<Οι προσευχές των ναυτικών >> που διαβάσαμε στο μάθημα των θρησκευτικών. Στη δεξιά πλευρά βλέπετε μια παγόδα και στα αριστερά το άγαλμα του Βούδα. Τα υλικά που χρειαστήκαμε είναι : γύψος, χαρτόνια, χάρτινες σακουλίτσες , οδοντογλυφίδες και φελιζόλ.

 3a

Στο μάθημα της Γλώσσας στην ενότητα με θέμα το νερό ασχοληθήκαμε με ποταμούς και τους μύθους τους από τους οποίους πήραν το όνομά τους . Ένας απ αυτούς είναι ο ποταμός Αχέροντας. Στην φωτογραφία βλέπετε το πρότζεκ που φτιάξαμε , αφού ψάξαμε και βρήκαμε διάφορούς μύθους .

4

Η Νέδα είναι ο ποταμός με τον οποίο ασχοληθήκαμε αλλά μας δυσκόλεψε αρκετά. Βρήκαμε πληροφορίες από το διαδίκτυο , χρησιμοποιήσαμε πολλά χρωματιστά χαρτόνια ,χαρτοπετσέτες , τις οποίες κολλήσαμε στο σύννεφο που βλέπετε στην εικόνα . Μετά βάλαμε γκλίτερ για να χρωματίσουμε το όνομα της Νέδας και το δέντρο . Αυτή η κατασκευή μας πήρε ώρα αλλά, βγήκε πετυχημένη .

5
Αποφάσισα να κάνω ένα πρότζεκτ για τον Εύηνο ποταμό. Βρήκα πληροφορίες από το διαδίκτυο, τις εκτύπωσα , παρουσίασα την εργασία μου και τώρα μπορώ να το καμαρώνω εκεί που το κολλήσαμε στην τάξη .
Οι μαθητές της Δ τάξης