Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών

Το σχολείο μας συμμετείχε στην ομαδική μαθητική έκθεση με τίτλο: «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες»

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε  από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου 2016  στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα. Την διοργάνωση είχε η Ένωση Εικαστικών Πάτρας σε συνεργασία με 35 εκπαιδευτικούς εικαστικών που υπηρετούν σε 35 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως τα έργα των μαθητών μας διακρίθηκαν και ταξιδεύουν για τη Γαλλία. Αυτά ανακοινώθηκαν  στα εγκαίνια της έκθεσης από τον κ. Μ. Συνοδινό Προέδρο ενός από τους 20 συλλόγους αλληλεγγύης της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό.Η πρόταση που έγινε από τον κ. Συνοδινό, βασίζεται σε κοινή διακήρυξη αυτών των συλλογικοτήτων για ένα κινηματικό καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβρη του 2016 που θα μεταφέρει υγειονομικό υλικό από τη Γαλλία στην Ελλάδα. Η έκθεση των έργων σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας θα εμπνεύσει εκπαιδευτικούς και μαθητές  για να συζητήσουν και να δημιουργήσουν  έργα με κοινό θέμα  που θα συνοδεύσουν αυτό το καραβάνι αλληλεγγύης στην Ελλάδα.

Τα ονόματα των μαθητών μας που συμμετείχαν στην έκθεση  με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Ευγενία Μικροπούλου είναι:

Λάμπης Γιώτης ΣΤ1, Ευαγγελία Σμυρνή ΣΤ2, Ανδριάννα Μονοκρούσου ΣΤ1, Στάθης Παπαγεωργόπουλος ΣΤ2,Αλέξανδρος Μυλωνάς ΣΤ2, Μάριος-Ηλίας Σαραντούδης ΣΤ2, Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος ΣΤ2, Ασημίνα Παρασκευοπούλου Ε1, Νικολέτα ΜπαϊλούΣΤ2, Σοφία Ροδοπούλου ΣΤ2, Αγγελική Παπαχρονοπούλου ΣΤ2, Γιώργος Μπογονικολός ΣΤ2, Χρήστος Καλλιντέρης ΣΤ1, Κωνσταντίνος Κατσαιτης Ε1, Αρετή ?Σοφία Λαλιώτη Ε1, Αμαρυλλίς-Ακριβή Μπάστα Ε2 και Σόνια Σουρή Ε2.