Παρουσίαση Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρουσίασαν στους γονείς τους το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: «Θησαυρός από σκουπίδια », το οποίο υλοποίησαν τη φετινή χρονιά στην ώρα της ευέλικτης ζώνης. Ευχαριστούμε τον πατέρα κ. Σωτήριο Μανωλόπουλο, την Αντιδήμαρχο Βραχναιίκων ?Παραλίας κ. Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας κ. Διονυσία Αποστολοπούλου και την κ. Μαρία Σιορώκου που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι οι μαθητές μας να μάθουν τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων: μείωση-επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση-ταφή που χρησιμοποιούν οι πολίτες μιας οργανωμένης πολιτείας και να υιοθετήσουν απλές καθημερινές πρακτικές για να μειώσουν τα απορρίμματά τους, αυτοί και η οικογένειά τους.Μεγάλη έκπληξη τα δώρα που έλαβαν οι μαμάδες :η χειροποίητη πάνινη τσάντα με υφάσματα που έφεραν από το σπίτι οι μαθητές και το ζωγραφιστό γλαστράκι με μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν πάει χαμένο! Τη μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός   κ. Νάντια Σίδερη.

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί :

Σοφία Πασχαλίδου Δ1, Ελένη Πιμπιλιτούδη Δ2, Ιωάννα Νιφόρα Δασκάλα Ολοήμερου, Χριστίνα Φαρμάκη Αγγλικών, Ευγενία Μικροπούλου Εικαστικών, Κατερίνα Δάρα Πληροφορικής